Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.08.2011

«Роксолана» з Гребінки на фестивалі польської культури «Пирятин-Fest»



«Роксолана» з Гребінки на фестивалі польської культури «Пирятин-Fest»

«Роксолана» з Гребінки радувала глядачів у Пирятині, на четвертому фестивалі української та польської культури «Пирятин-Fest»

В рамках реалізації укладеної Угоди «Про встановлення партнерських зв’язків між Пирятинським районом та Лєжайським повітом Польщі», в Пирятинському районі перебувала делегація з Лєжайського повіту Польщі.

Про це повідомили в Пирятинській райраді.

До складу офіційної делегації ввійшли заступник старости Лєжайського повіту Луціан Ченчек, начальник організаційно-юридичного відділу Агнешка Вічарська, начальник відділу освіти, охорони здоров’я і спорту Іренеуш Стефанські, начальник відділу розвитку, культури і міжнародної співпраці Катаржина Цвікла та депутат ради Лєжайського повіту Марек Когут.

Культурну делегацію повіту представляв народний вокальний ансамбль та капела «Золотий поток», керівник Анжей Хойнацкі.

В ході зустрічі пирятинці цікавилися досвідом Польщі в сферах комунального господарства, діяльності первинних органів місцевого самоврядування.

Проведено обмін досвідом в сферах туризму, спорту, охорони здоров’я. Підсумком офіційної зустрічі стало спільне рішення про подальшу співпрацю та партнерські стосунки між Пирятинським районом та Лєжайським повітом Польщі.

На майдані Незалежності розпочалось головне дійство — четвертий фестиваль української та польської культур «Пирятин-Fest».

Один за одним радували глядачів своєю майстерністю народний самодіяльний фольклорний колектив «Горлиця» Давидівського СБК, гості з Лохвиччини — народний самодіяльний вокальний ансамбль «Пісенне джерело» та вокальний квартет «Гармонія», сусіди з Прилук — жіночий вокальний ансамбль «Горлиця», народний самодіяльний фольклорний колектив «Веселий Вулик» з міста Червонозаводське, хореографічні колективи «Стиль» і «Стенет» з Пирятина та «Роксолана» з міста Гребінка, дитячі вокальні колективи «Зорепад» та «Перлина» Пирятинської школи естетичного виховання, сімейний ансамбль «Оскар», чоловіче вокальне тріо «Володар», солісти Євгенія Роженцева та Ольга Семенова.

Тепло глядачі сприйняли виступ гостей з Польщі — народний вокальний ансамбль і капелу «Золотий поток».

У фойє районного Будинку культури працювала святкова виставка народних умільців Пирятинщини.

По завершенню фестивалю всі виконавці та колективи отримали Свідоцтва учасників четвертого фестивалю української та польської культур «Пирятин-Fest». Логічним завершенням дійства став святковий феєрверк.








Схожі матеріали:
👁 2667
Категорія: Новини Гребінки
Теги: пирятин, польська культура, Гребінка, Роксолана, фестиваль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ