Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   



 
Перші страви Випічка Другі страви
Напої Салати Десерт
Постні страви Консервування Пасхальні рецепти
Для мультиварки Закуски, бутерброди Соуси, приправи
Господарю на замітку


Густе повидло з абрикосів: рецепт неймовірно апетитного та ароматного частування

Особливість цього рецепту полягає в тому, що продукт виходить приємним і однорідним, без абрикосових шкірок або прожилок.


Густе повидло з абрикосів

Перезрілі і м'які абрикоси, які вже не годяться для вживання в їжу, можуть стати чудовою основою для приготування надзвичайно смачного повидла.

Особливість цього рецепту полягає в тому, що продукт виходить приємним і однорідним, без абрикосових шкірок або прожилок.

1,5 кг абрикосів слід ретельно промити під проточною холодною водою. Після цього з плодів необхідно акуратно витягти кісточку.

Половинки абрикосів перекладіть в алюмінієву каструлю або ємність з нержавіючої сталі і залийте 200 мл води. Відправляйте каструлю на плиту і дочекайтеся, поки вміст закипить. Вимкніть вогонь і, закривши кришкою, дочекайтеся, поки маса охолоне.

Щоб консистенція була гладкою та однорідною, після остигання пропустіть абрикоси через сито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи потрібно виймати кісточки з вишні для компоту: як робити правильно, щоб було смачно

До пюреподібної суміші всипте 500 г цукру і знову доведіть до кипіння, після чого проваріть 5 хвилин на найменшій потужності, іноді помішуючи.

Вимкніть вогонь і дайте майбутньому повидлу охолонути, а потім востаннє закип'ятіть помаранчеву масу. Зменшіть вогонь і уваріть до бажаної густоти (загалом протягом 15 хвилин), а за 5 хвилин до закінчення варіння додайте половину чайної ложки лимонної кислоти.

Гаряче повидло розлийте по заздалегідь простерилізованих банках і закатайте кришками.


Схожі матеріали:

👁 597
Категорія: Консервування
Теги: Рецепт, Заготовки, консервації, абрикоси



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ


Диспареунія: що робити, якщо відчуваєтьс...

/_pu/70/06587070.jpg

Названо кулінарні помилки, які шкодять з...

/_pu/70/66948202.jpg

Які існують стилі сексуальної нижньої бі...

/_pu/70/85115414.jpg

Як розвантажити шлунок після новорічних ...

/_pu/69/84788078.jpg

Киста почки – что это за патология и ког...

/_pu/70/93957636.jpg

Як зрозуміти, що шкіра зневоднена і їй п...

/_pu/70/33663710.jpg

Декілька помилок дачників, через які пол...

/_pu/70/57110181.jpg

Що посадити поряд із капустою, щоб захис...

/_pu/70/15949106.jpg

Користь для щитовидної залози та покраще...

/_pu/70/19679590.jpg

Що потрібно їсти, щоб знизити ризик серц...

/_pu/70/78973269.jpg

Посів петрушки: коли і як садити?

/_pu/70/46973056.jpg

Які шарфи та снуди практичніше обирати д...

/_pu/70/58192117.jpg