Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   



 
Перші страви Випічка Другі страви
Напої Салати Десерт
Постні страви Консервування Пасхальні рецепти
Для мультиварки Закуски, бутерброди Соуси, приправи
Господарю на замітку


Рецепт найшвидшого маринаду: шашлик можна смажити вже за 25 хвилин

Рецепт підходить для свинини, баранини, курки, індички. Працювати з яловичиною можуть лише справжні майстри, тому це м'ясо краще викреслити зі списку новачкам або аматорам.


Шашлики

Вважається, що шашлик - це страва, до якої потрібно готуватися щонайменше 4-6 годин.

Але як вчинити, якщо рішення приготувати цю страву стало спонтанним

На цей випадок є рецепт експрес-маринаду, завдяки якому жарити м'ясо можна вже за 25 хвилин.

Рецепт підходить для свинини, баранини, курки, індички. Працювати з яловичиною можуть лише справжні майстри, тому це м'ясо краще викреслити зі списку новачкам або аматорам.

Складові:
  • сіль – 3 ст. л.;
  • тепла вода (+35-40 ° C);
  • цибуля – 1 середня цибулина;
  • часник – 2 зубчики;
  • лавровий лист – 2-3 шт.;
  • кінза або базилік – 1 пучок;
  • чорний мелений перець – 1 ч. л.
Як маринувати

Спочатку готують м'ясо: нарізають на шматочки розміром як 2/3 сигаретної пачки. Курячі крильця, стегна та гомілки можна маринувати цілком.

У теплій воді розмішують сіль до повного розчинення. Потім нарізають цибулю кільцями та кришать зелень. Цибуля та зелень разом добре мнуть руками.

Шашлики

На фінальному етапі м'ясо поміщають у теплу солону воду, додають туди цибулю, зелень та лавровий лист, видавлюють часник і сиплють чорний перець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно готувати шашлик: всі знають, та не всі вміють

Всі ці інгредієнти ретельно, але без фанатизму мнуть руками протягом 2-3 хвилин. Далі маринують за кімнатної температури протягом 20 хвилин. За цей час м'ясо встигне вбрати сіль, аромати цибулі, зелені та приправ.

Після цього шашлик нанизують на шампури та відправляють на мангал. Перед приготуванням з м'яса видаляють залишки цибулі та зелені, щоб вони не пригоріли.


Схожі матеріали:

👁 855
Категорія: Другі страви
Теги: шашлик, Рецепт, приготування їжі, поради, кулінарія



Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ


Користь для щитовидної залози та покраще...

/_pu/70/19679590.jpg

Як розвантажити шлунок після новорічних ...

/_pu/69/84788078.jpg

Обробка смородини навесні: чим бризкати ...

/_pu/70/26212100.jpg

Декілька порад для успішних кімнатних ро...

/_pu/70/86569805.jpg

Як жінці правильно пережити розлучення: ...

/_pu/70/24276079.jpg

Ви виявили невірність партнера: чи варто...

/_pu/70/47398553.jpg

Что такое атрофия зрительного нерва?

/_pu/70/41935844.jpg

Як роздягнутися перед чоловіком - прийом...

/_pu/70/85268573.jpg

Выбор кафеля для кухни: Советы и Тренды

/_pu/70/06260094.jpg

Чим підгодувати озимий часник у травні, ...

/_pu/70/01941177.jpg

Що таке база для нігтів та її види

/_pu/70/69796992.jpg

Аутизм: Терапия, причины и симптомы

/_pu/70/52287037.jpg