Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.08.2022

КМДА: у столиці форму навчання дітей обиратимуть батьки


У Києві проінспектували заклади освіти в рамках підготовки до нового навчального року.


КМДА: у столиці форму навчання дітей обиратимуть батьки

У Києві проінспектували заклади освіти в рамках підготовки до нового навчального року. До складу інспекції увійшли представники Міністерства освіти і науки, Департаменту освіти і науки КМДА, районних державних в місті Києві адміністрацій. Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.
 
«Цьогоріч 1252 освітні установи готуються до нового навчального року в умовах воєнного стану. Загальна кількість міських програм, які планувалось фінансувати, було скорочено вдвічі. У той же час, збережено в повному обсязі всі програми, які направлені на безпеку дітей та викладачів, у тому числі облаштування укриттів та забезпечення пожежної безпеки. На сьогодні роботи за цими програмами тривають і будуть завершені вчасно. До початку навчального року мають бути підготовлені абсолютно всі освітні установи», – заявила Олена Фіданян.

Директорка Департаменту наголосила, що всі батьки зможуть самі обрати для своїх дітей будь-яку форму навчання у закладах освіти і за потреби змінити форму навчання протягом навчального року.
 
«У жодному разі примушення до тої чи іншої форми навчання в столиці не буде, і батьки обиратимуть самі будь-яку форму навчання: офлайн, онлайн чи індивідуальну. Не буде і єдиного шаблону для всіх шкіл столиці, кожна буде приймати те чи інше рішення, спираючись на множину факторів. На сьогодні більшість шкіл знаходиться в процесі обрання формату навчання в новому навчальному році, і ми очікуємо на їхні рішення протягом 10 днів», – підкреслила Олена Фіданян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським студентам можуть дозволити виїзд за кордон

Вона також нагадала, що навантаження на столичні заклади освіти не зменшиться навіть через те, що майже 20 відсотків столичних школярів перебуває за кордоном. Частина з них стане учасниками освітнього процесу дистанційно. Окрім того, додатково київські школи приймуть дітей вимушених переселенців.

Схожі матеріали:
👁 390
Категорія: Шкільний екран
Теги: Київ, освіта, форма навчання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ